петак, 25. јануар 2019.

МАРКО НЕДИЋ: САВРЕМЕНА КЊИЖЕВНОСТ И НОВИ МЕДИЈИ



Марко Недић у новој књизи есеја и критика ТРАЈНО И ПРОЛАЗНО критички – информативно разматра „САВРЕМЕНУ КЊИЖЕВНОСТ (српску) и НОВЕ МЕДИЈЕ“.

Ово је први потпунији текст неког савременог књижевног критичара који се усудио да зађе у српску виртуелну сферу, после књиге Владиславе Гордић Петковић од пре петнаестак година („ВИРТУЕЛНА КЊИЖЕВНОСТ“). Ако их има, исправите ме.

С обзиром да је Недић повремени или нови гост у овој сфери, текст је изненађујуће исцрпан и информативан (23 странице). Обухвата већину значајних сајтова, писаца и књижевних појава на интернету. Ја сам у том тексту врло добро прошао, мада је Марко разматрао проверене интернет-текстове, уз неке омашке. Тако први српски иnтернет роман САВРШЕН ЗЛОЧИН погрешно своди на меилове а он је настао на малобројним форумима за књижевност те, 1999. године, када је и објављен, а не 2000. године. Штета је што није имао времена, воље, сазнања или могућности да коментарише и новије текстове и романе и да оствари комплетнији увид објављених књига и самог сајта www.amika.rs










0 Коментари:

Постави коментар

Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

<< Почетна