четвртак, 26. април 2018.

ИСТОРИЈА НАШЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ СА ХЕПИЕНДОМ


Прво што је човек добио био је Универзални ауто-мењач са пет брзина. Њега није морао да проналази, али зато не може ни да га мења, сем микро-промена које, на срећу, не утичу на његову универзалну употребљивост. Он изгледа овако:
                      заборав 
                          é              
                   БУДУЋНОСТ
                           é
САДАШЊОСТ ç лер è ПРОШЛОСТ
                            é
                       вечност

Све остало човек је морао сам да проналази. А то је трајало и још увек траје.

Први точак наше цивилизације је механички точак. Не зна се када је пронађен, али се зна како:
Вратила се хорда хомосапиенса из лова на диносаурусе и у пећини затекне једног саплеменика:
-         Шта си радио кад ниси ишао у лов?
-         Пронашао сам точак!
-         Опет си дангубио! Нема за тебе меса до пуног Месеца!



Други точак наше цивилизације је Теслин електро-индукциони мотор. Никола Тесла га је пронашао 1888. године, после вишегодишњег тражења решења. Залазило је Сунце у парку Сигет у Будимпешти, Тесла је почео да рецитује део из Гетеовог »Фауста« (Први део »Пред градским вратима«) у коме се »други оживљава свет« и »лете крила бестелесна« и тада му је синуло решење које је дуго тражио: нацртао је мотор на песку и он је – радио!
Иначе, мотор је – као и свако савршено дело – веома једноставан: четири навоја жице између којих лебди ротор. Тесла је силу коју је извукао из природе упутио да тече двоструким стазама кроз те навоје и тако створио енергетско поље које покреће ротор и све око нас. За разлику од првог проналазача, он је добио порцију меса, тек колико да преживи до пуног Месеца.

Трећи точак наше цивилизације је информативно-комуникациони точак, познат и као компјутер са мултимедијском осовином названом Интернет. Пронађен је 1985, а у ширу употребу је ушао 1995. године. Проналазача је неколико и већина је успела да свој проналазак замени за читава крда диносауруса, тако да су месом обезбедили не само себе већ и своје потомке.
И овај проналазак је веома једноставан: узмете бескрајан број залудних и збуњених бројева 0 и 1 и натерате их да светлосним брзинама стварају групе које означавају слово, знак, боју, тон, покрет и све друго што вам падне на памет.
Затим седнете за командну таблу са тачно 101 дугмићем и помоћним малим точком-наредником и наређујете им шта да раде. Како ћете се снаћи за месо до пуног Месеца, овде највише од вас зависи.

Четврти точак наше цивилизације је свемирски просторно-временски точак. Не зна се када ће бити пронађен, али се зна како:
-         Дај ми твој део пројекта »Проценти вероватноћа остварљивости обећања политичких партија у свету и код нас«. Надам се да си га набифлао где треба…
-         Нисам га завршио.
-         Ниси!!?? Па шта си радио, побогу?
-         Пронашао сам свемирски просторно-временски точак!
-         Човече! Па знаш ли ти шта си урадио!! Због тебе нећемо добити дотације за следећу годину!!!
Већ погађате: нема меса за њега, не само до пуног Месеца већ много дуже.

Закључак: Да ли се још увек возите у чезама или сте прешли на удобнији троточкаш, процените сами. Наши потомци, сви се томе надамо, возиће већ праве четвороточкаше различитих марки и категорија. Међутим, сви они ће користити горе наведени Универзални ауто-мењач са пет брзина, он је незаменљив.

Шта ће даље бити? По мишљењу нашег великог научника Милутина Миланковића, чије су се све прогнозе потврдиле и непрекидно се потврђују, наша драга Земља ће једног дана бити толико врела да ће наши потомци морати да оду са ње. У складу са законима свемирске равнотеже, планета Венера толико ће се охладити да ће се на њој моћи живети и они ће отићи – тврди Миланковић – на Венеру. Како ће се сналазити за месо – то ће само они знати.

Наравно, богиња љубави више неће моћи да буде Венера. То ће постати она лепа и велика планета на хоризонту, позната као Тера или Геа. И, неки наш далеки потомак извешће на терасу своју драгу, показаће јој романтичну планету на хоризонту која исијава све нијансе плаве и окер-црвене боје и шапнути јој у само уво:
- Ти си моја љубав… једина моја богиња… моја најдража Геа!

Миливој Анђелковић                           

0 Коментари:

Постави коментар

Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

<< Почетна